torsdag 9 juli 2009

Ord med mening?


Kontaktannonser och dejtingsiter är roliga att kolla igenom. Man ser en hel massa roliga, udda, knepiga och träiga formuleringar. Många tar standardfraser och använder dem som om de är de vitsigaste och mest orginella som finns. Lite tragikomiskt att se.

Något jag funderar på är deras status. Jag menar, de väljer mellan singel, separerad och skild. Många, många väljer separerad. En hel del väljer skild. Sen finns det förstås en uppsjö singlar, men just de är mindre intressant just nu trots att inlägget anspelar på kontaktannonser etc.


De är på en dejting/kontaktsite. Annonserna är ofta åldersindelade, t ex 30-40 år, 35-44 år etc. De väljer att skriva att de är separerade eller skilda. Känns det nödvändigt? Jag menar, de är inte ungtuppar direkt. Klart som fan att de har haft ett liv innan de anmälde sig till siten. Klart som fan ingen tror att de levt under en sten i skogen.


Separerad - skild. Nej, det gör bara att det känns oavslutat. Att de fortfarande lever i separationen/skilsmässan. Anser man sig separerad/skild hellre än singel ska man kanske tänka sig för innan man söker någon ny? Om inte annat så för dens skull...

Inga kommentarer: