onsdag 10 juni 2009

Trött


Grabben var ner på stan för att träffa sin pappa och gå klippa sig idag. I alla år har pappan skött om just den detaljen. Iofs oftast efter lite tjat från mitt håll, men det har ändå varit hans grej. Jag skötte läkare, förskola, skola, tandläkare, psykolog, provtagningar etc etc etc så han fick faktiskt ta den lilla detaljen.

Efter ett tag kom grabben hem igen. Utan nyklippt hår. Samma trollrufs som innan han åkte. Jag fattade ingenting. Jo, visserligen hade han ringt från stan och sagt att han inte ville klippa sig längre, men jag trodde han skulle ändra sig. Men hans pappa gjorde honom tydligen trött. Utifrån vad jag förstått gick resonemanget ut på att jag ska betala för klippningen eftersom grabben numera bor på heltid hos mig och han ger mig underhåll. Ja, bortsett från att han inte gör det ännu eftersom jag har någon månad kvar innan min skuld till honom är kvittad, alltså.

Grabben blev så less att han bara åkte hem. Pappan hade letat fram en lista med saker som underhållet ska täcka och klippning ingår tydligen i det. Att han vet att jag denna månad fick fel på lönen och det strulat sig med att ordna det skulle ordnas med att han la ut för klippningen men la på det på skulden. Sonen skakade på huvudet och cyklade hem igen.

Jag vet inte hur jag ska känna. Visst, min första reaktion var "Men vad fan, den snåla jäveln" men sen blev jag mest förbannad över att han överhuvud taget tar upp det med grabben. Om han ska vara en så snål jävel att han inte ens kan få sitt eget barn klippt får han väl knipa om det tills pojken inte är i närheten. Det ska inte ligga på grabben. Och visst fan kan jag betala klippningen genom att han gör avdrag på underhållet, men ska han vara så snål tänker jag fan se till att han inte kommer undan med något jag är berättigad till. Han har redan försökt påstå att grabben bott här en månad mindre än jag säger, men jag för ju blogg och kan gå tillbaka och kolla datumen ordentligt. Korkskalle, det är vad han är.

6 kommentarer:

älskadedotra sa...

förstår verkligen att du blev trött o irr på honom ... *usch*

~Sol~ sa...

älskadedotra, vad ska man säga...? *suck*

Lina sa...

dom orden jag vill skriva om den där idioten lämpar sig inte för andra människors ögon.

Ullis sa...

jag håller med alla.. alltså.. jag blir så vansinnig på sånt där.. jag tror på min mammas linje, hon avskydde min pappa alla år av min uppväxt, men hon lät det ALDRIG synas för oss..

det jag menar är att man håller barnen UTANFÖR allt tjafs man eventuellt må ha med den andra vuxna parten..

skäms, idiotkarl!

~Sol~ sa...

Lina, han förtjänar dem.

~Sol~ sa...

Ladyn, han är så inne på linjen att han ska ha valuta för pengarna att han glömmer bort att det handlar om hans son. Och han fattar troligen inte ens att sonen blir less. Tragiskt.