söndag 25 januari 2009

Utseende


Igår tackade jag för sjätte eller sjunde gången nej till ett erbjudande från en kille på AP. Jag kände att det var lite tröstlöst eftersom jag misstänkte att han ändå skulle glömma att han frågat tidigare - igen - men som vanligt bemödade jag mig med att vara trevlig i mitt svar. Den metoden har visat sig mer effektiv än att vara kort och otrevlig, vilket verkar sporra vissa knepiga människor till att tro att man visst är intresserad.

Hur som helst, den här killen tog inte mina upprepade avslag bra. Trots att jag tackade nej på ett vänligt sätt och önskade honom lycka till med att hitta någon fick jag snart rätt intressanta mess från honom i vilka han i princip talade om för mig att jag ska vara tacksam över att jag, tjocksmockan, ska vara glad över att någon ens såg åt mitt håll och att jag ska vara rädd om dörrposterna när jag går igenom dem eftersom jag riskerar att spräcka dem annars.

Gissa om jag skrattade!

Alltså... jag har faktiskt väldigt få issues med mitt utseende. Visst kan man ibland få för sig att man inte duger, att samhällets ideal hinner ifatt en och man känner sig annorlunda på ett mindre bra sätt, men de gångerna går över rätt snart. Det är mest när man måste hitta något snyggt att ha på sig till något speciellt tillfälle man känner så. Provrörsbelysning är verkligen inte smickrande.... för någon!

Ja, jag är en tjocksmocka, ett fetto, en flodko, en bumpasvulla, a lardass, en heffaklump, en rulta eller vad fan folk vill säga. Men faktiskt... mest av allt är jag ändå jag. Om man inte gillar det man ser kan man se åt ett annat håll. Då visar man dessutom direkt att det är någon jag inte har något intresse av att lära känna närmare eftersom ytan är viktigare än innehållet för den personen.


Jag är jag.

9 kommentarer:

Ullis sa...

Fok är lustiga. Vi har ju diskutterat det där förr. Många män (säkert även kvinnor men jag har inte den erfarenheten) kan inte ta ett enkelt nej tack utan att reagera med överdrift. Varför har folk så stort behov att förolämpa folk bara för de bli artigt avvisade? Jag tycker du är fin precis som du är. Kram

~Sol~ sa...

De flesta jag får erbjudande ifrån på just AP är... mindre smidiga... så de är väl vana vid en mer otrevlig nobb och reagerar kanske därefter utan att tänka... kanske... jag vet fan inte. *S*

Tack. =)
Kram

marbor sa...

Du är väl för härlig! :-)
Bumpasvulla...*skrattar*...det ska jag lägga på minnet...*S*

Och jag kan bara hålla med i det andra, vissa förstår inte, vissa vill inte förstå...mest synd om dom på något vis...

~Sol~ sa...

Ja, det är lite tragiskt. Men det drabbar dem mer än mig, så jag kan gå därifrån och ändå känna att det inte berör mig.

Det är ett målande uttryck. ;)

Anonym sa...

Vilket pucko! Men ett allt för vanligt scenario just på nätet.
Ungefär som man ska vara tacksam bara för att någon skriver till en?
Hmmm respekt är A o O.
O ja han visa ju sina rätta sidor ganska snabbt!
Hoppas du haft en bra helg?

~Sol~ sa...

Folk verkar tro att de kan bete sig lite hur som helst bara för att de är skyddade bakom en skärm. Jag tar inte åt mig av vad puckon som han skriver, de vet inte ett dugg om mig som person. Däremot visar de rätt tydligt en hel del om dem själva som personer.

Behandla som du vill bli behandlad!

Jag har haft en rätt tråkig helg. Har hållit mig hemma för att inte sprida magsjukebacillerna. Gårdagen gick visserligen till att samla kraft efter eländet, men idag har varit trist. *S*

Hoppas din helg varit roligare. =)

A sa...

Alltför ofta har man sett prov på folk som inte kan hantera att få nobben. Genast blir det personliga påhopp och även skitsnack baserat på lösa antaganden. Patetiskt. Folk anklagar även andra över att ha hybris när de inte får som de vill. Om folk kunde lägga den där bittra energin på något bra istället så vore det bättre.

Jag tycker bara det är löjligt och tycker synd om de jävlarna. Det inte kan vara mycket till liv de har eftersom de lägger ner så mycket energi på att vara bittra. :D

A sa...

Btw, du är bra som du är.

Kram

~Sol~ sa...

Jag tror att det i grunden visar mer om dem själva än om någon annan.

Deras osäkerhet bjuder dem att slå ifrån sig anledningarna till att de blir nobbade. Att det kan vara så att personen helt enkelt inte är intresserad är egalt. De har några vridna antaganden om anledningarna och agerar fruktansvärt illa istället för att göra något åt sin dåliga självkänsla. Sorgligt.

Jag är absolut inte bättre än någon annan. Jag nobbar folk på löpande band, men enbart för något som har med mig själv att göra. Det har ingen annan med att göra, men ändå blir det nästan som att man ska ursäkta sig. Det tänker jag inte göra. Vill jag inte så vill jag inte.

Tack. =D

Kram