söndag 11 januari 2009

Jaha...



Då var det mitt i natten igen. Jag har inget vettigt att skriva så förvänta er inget intressant eller spännande inlägg. Visserligen är inte det någon standard för den här bloggen, men ändå.... *S*

Vad är egentligen sepia? Jag menar, rent rationellt vet jag ju att det från början är något som kom från en bläckfisk och att det användes till att skriva med på sköra material som t ex papyrus. Men nu då? Det är inget bläck nu, utan används för att beskriva en sorts färg. Men det är ju ingen färg. Det ser ut som en blekning av någon "smutsig" nyans av brunt möjligen, men ingen färg. Så... vad sjutton är det egentligen? Och varför har de infört en sådan bild bland skolfotografierna?

Jag har för varmt inne. Det är sanslöst. Jag har tänkt flera gånger att jag måste dra ner elementen, men gör jag det? Nej, jag är för lat/senil/oengagerad/inaktiv och slö för att göra det.

Det ska tydligen vara så att utbildning försvårar utvecklingen av alzheimers. Inte stoppar den helt, men sinkar den lite. Tydligen har det med aktiviteten i hjärnan att göra. OK, jag är lågutbildad, men nog fan tänker jag en hel del iaf. Jag antar att de menar ren problemlösning och andra mer stimulerande tankar men sådana kan man faktiskt ägna sig åt även om man är lågutbildad. Och att vara allmänbildad har inget med om man är akademiker eller knegare att göra.

Äsch, jag struntar i det här nu. Jag måste sova innan grabben vill ha brunch. Det är ju söndag så det är väl scones som står på menyn...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Sånna nattliga funderingar känner jag igen mig i *ler*
O det värsta är ju att jag valde att styla om hela min blogg i just sepia toner ;o)
Ha en fin söndag!

~Sol~ sa...

Therese, hahaha, ja vad ska jag säga? Jag har aldrig sagt att det är negativt, jag bara förstår inte "färgen".

Hoppas din dag varit bra. =)