tisdag 16 december 2008

Förbannad

Helvete vad trött jag blir på sådana som alltid vet bäst!

Jag kan ibland också vara en messerschmitt, det är jag fullt medveten om. Men när det hela tiden ska vara så och när man inte ens lyssnar på vad den andra har att säga innan man drar igång är fan irriterande. Den personen vet alltid exakt vad som felat och vet dessutom hur man botar det. I helvete heller.

Jag har en sådan bekant som i fyra dar varit på mig som fan angående ryggen. Jag respekterar att hon haft liknande problem i många, mååååånga år men det innebär inte att jag lyssnar till henne som om hon är läkare. Det råkar nu vara så att hon inte är läkare, därför väljer jag att lyssna till det min läkare säger. Faktumet är att bägge förespråkar rörelse och att inte käka en massa piller, om det nu inte är absolut nödvändigt. Skillnaden ligger i att min läkare vill att jag tar det i den mängd jag klarar av medan min bekant kräver, ja kräver, att jag ska träffa sjukgymnast och naprapat. Till att börja med. Därefter måste jag ju naturligtvis även träffa en kiropraktor och vad helst andra specialister som finns.

Hennes besvär har krävt en hel del av henne vilket gett henne erfarenhet av sådana situationer. Det har däremot inte gett henne full insyn i mina besvär eller gjort att hon utan att ens ha träffat mig på en månad vet exakt vart besvären sitter eller hur de manifesterar sig. Kanske är det så att jag är naiv. Kanske vet hon. Men hennes kvasikunskaper är baserade på henne själv och hennes tolkningar av hennes egna tolkningar av hur andra upplevt det. Hon har ingen direkt kunskap om hur det egentligen funkar, rent fysiskt.

Om hon blir läkare skulle jag kanske lyssna på hennes femtioelva långa, felstavade, mästrande och satans irriterande mess på msn och hennes idiotförklaring av mig i AP. Innan dess tänker jag bara strunta i henne. Jag ger mig inte in i någon diskussion mer, speciellt inte förrän jag slutat vara förbannad för idiotförklaringen och hennes djävla sätt. Det skulle bara bli pajkastning med kommentarer man sedan eventuellt skulle ångra.

Inga kommentarer: