söndag 17 maj 2009

Söndag


Jag brukar alltid inbilla mig att söndagarna kommer att vara lugna och sköna. Jag vet inte varför jag fortsätter ha den villfarelsen eller varför jag fortsätter insistera på att jag ska ha en lugn och skönt söndag. OK, denna söndag har inte varit stressig eller så, men jag har ändå hunnit med en hel del.

Imorse bakade jag bröd här hemma. Jag kollade frysen och insåg att påsen jag ämnade ta ut var den sista. Inte bra, inte bra. Visst hade jag kunnat springa ner till butiken och inhandlat nytt, men det var mitt på förmiddagen, butiken öppnar tolv, det är söndag och hembakat är ju bara så himla gott. Då så, en sats á la en liter basilikabröd var snart på g. Under tiden brödet jäste fixade och donade jag här hemma. Lite plock här, lite plock där. Till slut hade allt det där småplockandet renderat i att jag var rätt nöjd.

Mitt på dan gick jag först över till grabbens pappa och gjorde en inventarie av garderoben. Som jag misstänkt fanns det en hel del där som hör hemma hos mig. Eftersom grabben inte bott där på några månader var alla kläder rena och det var bara att plocka ner dem i en påse och bära hem dem. =) När jag varit där var det dags att knata över till syrran. Jag hade redan bestämt mig för att ta med det jag behövde för att baka bröd där också. De bakar aldrig och syrrans flickor gillar när jag gör sådant med dem.

Några timmar och tjugo frallor senare gick jag över till mitt ex. Han jag träffar igen alltså, inte pappan. Kan vara lite förvirrande kanske, men pappan är pappan och exet är exet. OK? *S* Där stannade jag inte länge eftersom jag behövde traska hemåt igen för att ta hand om tvätten. Tre timmars tvättstuga en söndag kväll. Jippie, liksom. Men samtidigt är det kanske den bästa tiden. Nu behöver jag inte fundera på tvätt på en vecka och kan därför ta det lugnt på kvällarna. Jag lagade mat, åt, diskade undan och gjorde rent akvarierna när jag ändå var tvungen att vänta på att tvätten skulle torka.

Vart sjutton är den där lugna och sköna söndagen någonstans??? =P

2 kommentarer:

Lina sa...

oh, sådär ser jag ut när jag vaknar :P

fullt upp igår du :) du är överall och ingenstans du :)

~Sol~ sa...

Lina, jo jag vet, jag har sett dig nyvaken... ;)

Japp, det blev lite hattigt igår. Någon gång får jag väl komma och baka hos dig också. *S*