fredag 22 maj 2009

Lugnat mig

Nu har jag fått lite distans till allt, så jag kan se mer sakligt på skiten. För skit är det fortfarande, distans eller ej.

Jag har under de senaste åren betalt av på min skuld till kronofogden samtidigt som jag sett till att några andra skulder inte hamnat hos dem. Allt detta har inneburit att skulden hos kronofogden numera är på en tredjedel av den initiala summan och jag snart är klar med de övriga avbetalningarna. Livet såg rätt ljust ut alltså.

Idag har jag efter ett samtal med kronofogden fått veta att de ämnar dra runt 2000 kr från min lön varje månad. De bryr sig inte ett vitten om andra skulder eller att jag inte kommer att få underhåll förrän efter sommaren eftersom jag är skyldig pappan pengar, det räknas ändå som en inkomst. Jepp, från och med juni blir jag i praktiken lite över 3000 kr fattigare i månaden., iaf i några månader. Jag klarar mig med nöd och näppe igenom månaderna som det är, men tänka sig - det är oväsentligt för dem. Övriga skulder ska jag genast sluta betala och istället låta dem gå till kronofogden - som glatt slänger på 1200 kr till på varje skuld för anmälningsavgift, behandlingsavgift och någon annan avgift.

När jag påpekade att jag faktiskt slitit hund för att betala av och göra rätt för mig sa han att jag hade tjänat på att låta allt gå till dem direkt och sedan låtit det växa där eftersom jag då kunnat få skuldsanering. Där får man för att man försöker göra det rätta.

Inte undra på att folk ger upp. *ledsen*

6 kommentarer:

marbor sa...

Fy fan vad nedrigt :-(
Förstår verkligen att du blir arg, ledsen, frustrerad mm mm...du som slitit så.

~Sol~ sa...

marbor, ja inte fan blir man uppmuntrad att göra rätt för sig iaf. Jag vill bara lägga av, gräva ner mig, försvinna från mitt skiten... =/

Mija sa...

*Varma kramar!*

~Sol~ sa...

Tack Mija.
*kramar tillbaka*

Virvelvinden sa...

Vilket sjukt system, varför undrar man liksom och hur tänker dom. Styrke kram

~Sol~ sa...

Virvelvinden, systemet är helt åt helvete. Det finns inget annat att säga om det. Tack för kramen, den behöver jag just nu. *kramar tillbaka*