måndag 16 mars 2009

Mental inkontinens


Jag hade lite svårt att koncentrera mig på en sak åt gången igår. När jag satt och tittade lite på tv med grabben kom jag på mig själv att fundera på varför Singapore heter som det gör när det ju bokstavligen betyder Lejonstaden och det så vitt någon vet aldrig bott lejon i närheten av staden.

När jag lite senare försökte mig på att läsa upptäckte jag att det var intressantare med att fundera på byggandet av Golden Gate-bron och alla umbäranden som var under detta. Av någon anledning fastnade jag extra på att färgen till bror togs fram för just den och inte används någon annanstans i världen.

Då jag försökte sova valde min hjärna att läcka tankar om kungligheter i Europa från förr. Prins John var så speciellt intressant, tydligen. Lite svårt att slappna av och somna när man funderar på en specifik sak, kan jag säga.

Jag vet varför jag får denna mentala inkontinens ibland, men just när det händer kan det vara lite distraherande. Jag kanske ska ta och låta bli att läsa de där tidningarna jag är så förtjust i, ta bort några intryck, liksom? Men faktiskt.... jag betvivlar att jag skulle sluta fundera på saker bara för att jag inte läser dem. Funderingarna skulle bara bli ännu mer kaotiska. =P

Inga kommentarer: