onsdag 21 oktober 2009

Jag var otålig


Jag har haft en leverfläck i armhålan så länge jag kan minnas. En sådan där leverfläck som växer utåt och egentligen bara är en hudflärp som inte har någon som helst funktion eller mening. Den eländiga tingesten har med jämna mellanrum kommit i vägen för rakhyvel och blodet har då runnit som en fontän. Ni kan tänka er hur detta irriterat mig.

Nå, i början av förra veckan bad jag en kompis knyta en tråd omkring den. Enligt sägnen ska detta få den att skrumpna (kan en skrumpen hudflik skrumpna?) och ramla dän. Efter en vecka hade jag inte märkt någon direkt skillnad på den eländiga flärpen. Runt omkring har det varit irriterat och svullet. Jag kan inte kalla känslan jag haft där för smärta, det vore att ta i, men det har varit direkt obehagligt. Kanske beror det på att den faktiskt sitter i armhålan och därför aldrig får någon "vila", vad vet jag. Men obehagligt har det iaf varit.

Tror ni jag orkade vänta? Klart jag inte gjorde. I morse kände jag det där lite molande obehaget när jag vaknade och när täcket kom åt där ryckte jag faktiskt till. Då brast tålamodet hos mig. Rakblad. Jag visste att jag hade ett nytt sådant. Jag letade fram det, gjorde i ordning förband och tvättade sedan händerna ordentligt innan jag spritade dem.
Minns ni vart den satt? Precis. Hur lätt är det att manövrera i sin egen armhåla? Och med "fel" hand dessutom. Det blev inte lättare av att det till min förvåning blödde utav helvete. Det var bara att erkänna mig besegrad.

Kraftigt blödande gick jag och väckte grabben.
Ja, ni kan ju tänka er att han numera inte har speciellt höga tankar om min intelligens, men sånt är livet. Han vägrade skära av den åt mig, men var vänlig nog att hålla i den så att jag fick bättre manövreringsutrymme. Han såg lite lätt äcklad ut, men vet ni... Det är första gången han gått upp utan en massa tjat på jag vet inte hur länge, så det var värt det! *asg*

Man blöder som en stucken gris ur armhålan. Jag blev nästan orolig innan jag fick det att bedarra. Is, tryck och envishet är tydligen receptet. *lättad* Nu har jag gjort rent i badrummet, spritat alla ytor och undrar när det kommer att börja göra ont. Jag räknar med att det gör det, men jag tar hellre ett molande sår som läker än att gå vänta på något som man inte ser något slut på.


Och bara som parantes, jag valde naturligtvis fel morgon. Sonen börjar tydligen sent på onsdagar och i kombination med att han nu anser mig vara helt galen är han dessutom sur för att han fick gå upp 1 ½ timme för tidigt. Han gick och la sig igen. Troligen blir det tjat om att gå upp lite senare istället... *S*

10 kommentarer:

Anonym sa...

Sorry, att jag skrattar men jag såg synen framför mig med sonen hållande och du med rakbladet ... och allt blodet. :) Och så väckte du honom för tidigt!
Faktum är (varför är jag förvånad) att jag också har en ... precis i armhålan (vänster) som har irriterat mig på liknande sätt en längre tid. Men jag är för kittlig för att be någon hålla medan jag skär :-) Jag fortsätter raka runt.

~Sol~ sa...

ametrin - Sonen skrattade faktiskt inte alls. Jag förstår inte..? Liksom du ser jag det komiska i det hela. *S*

Min satt i höger armhåla, men nej... det är inte konstigt att du också har en i armhålan. Jag är inte ett dugg förvånad. *S* Kanske gjorde mina förvirrade föräldrar rätt när de döpte mig ändå. Tills jag var 18 undrade jag varför de döpte mig till samma som min kusin. Även om jag senare fått veta varför verkar det ju ändå som om de gjort rätt. =P

Jag tog xylocain på och runt. Då kändes det mycket mindre. Kanske kittlar det inte lika mycket då heller? Lycka till med rakningen. *S*

Kram

Lina sa...

aaaaaaaaah! låter ju direkt livsfarlig!!!!

~Sol~ sa...

Lina - Nja... man ska inte leka med rakblad, men tar man det bara varligt så går det bra. ;)

Maria sa...

*kräks lite*

~Sol~ sa...

Men Mija...
Jag tog ju iaf inte kort på det och la in det här. Du ska vara glad för det. DÅ hade du nog kräkts. *S*

marbor sa...

Nä men fy fan vad du är äkli!!!
Jag har också en...eller två...en i varje armhåla liksom. Den ena en flärp, den andra lite större.

Har också hört det där med snöret, och syrran har en kompis som tog bort en på det viset. Men det tog visst ett par veckor eller så innan den släppte. Snöre runt och plåster på, för det luktar tydligen fan också eftersom den liksom ruttnar av.

Men...du e äkli!!!...Bara så du vet!
Och så...jag beundrar din son!!!!

Verifieringsord...sycoplas...ma...

~Sol~ sa...

marbor - nu ska du inte vara sån. =P
Det gick ju rätt bra att skära av den, iaf när grabben var snäll att hålla ut den så att jag kom åt ordentligt. =D

Den här var modell större flärp, faktiskt. Den blöder med jämna mellanrum så nu tog jag bara allt kommande blod på en och samma gång. När jag läser om stanken är jag glad att jag blev otålig. *S*

Jag beundrar honom också. =)

hRaven sa...

vet hur störande dem där är. Har OPERERAT (du vet bedövning-skalpell-stygn?) bort ett antal vanliga leverfläckar för de varit på störande ställen. Vet ju hur de kan blöda ändå.

finns det gränser till vad du utsätter sonen din för egentligen? ;)

hoppas det läker som det ska.

~Sol~ sa...

hRaven - Den här gick ju att skära bort själv så jag valde att inte ens kontakta VC. =)

Klart det finns gränser! Men de är rätt högt satta. *visslar lite* Ungen måste ju härdas! *asg*

Det är så gott som läkt redan. Fördelen med sylvasst rakblad och raka snitt. =)