söndag 15 februari 2009

Räddad av grädden


Tänk er scenen....

Farmor står glatt och ska skära upp bullar för att göra hennes underbart goda semlor. Jag står förväntansfullt bredvid och känner mig som ett barn på julafton. Hon tar upp kniven och börjar skära. Min förväntan slocknar med blixtens hastighet då jag hör hur kniven bokstavligen raspar i bullen. Det som ska bli locket ramlar med en ljudlig duns på fatet. Ummm....


Jag räddade semlan genom att gröpa ur bullen rätt bra och fylla den med massor av mandelmassa och grädde. Smaken var fortfarande hur bra som helst och grädden gjorde att det inte blev för torrt. Nästa gång ska jag gå dit samma dag hon bakar bullarna och inte ett gäng dagar efteråt. =P

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hmm, det är ju typiskt. Igår snackade en polare om att han försökt hitta Semlor på affären men att de inte hade några.

Idag var jag hos en annan kompis och han börjar också snacka om Semlor (vilket vi förstås inte har tillgång till)

Och nu uppdaterar jag mig på din blogg och vad ser jag! Stor bild på Semla och jag är mer sugen än någonsin nu ju. Hmm, är det inte tisdag snart så ICA-Ettan har nybakade och fina :P slurp

~Sol~ sa...

ICA Ettans semlor är ju fantastiskt goda! Förstår att du är sugen. *S*

Men du har ju bil... Brynolf har varje dag. ;)