tisdag 17 februari 2009

SÄPO


Jag har ett brett kontaktnät. Har alltid haft. Brorsan började kalla mig SÄPO när vi var tonåringar eftersom jag alltid fick reda på vad som hände i omgivningen. Ibland hände det till och med att jag visste vad han gjort innan han en kommit hem från äventyret han ägnat sig åt. Jag sökte sällan denna information, men känner man mycket folk så är det alltid någon som berättar en pusselbit, sen får man nästa bit av någon annan. Det är ju inte så svårt att pussla ihop dem till en enhet sen.

Grabben min har också börjat förstå varför jag kallades för SÄPO. Jag får reda på när han kommit för sent till skolan, när han inte ätit lunch där, vad han hade eller inte hade på sig... Han blir galen på detta. Han vet aldrig när jag redan vet svaret på frågorna jag ställer om hur det gick i skolan, vad det var för lunch eller om han skött sig som han ska, så han har hemfallit till att svara ärligt. Ingen mening med att ljuga liksom. Jag får iaf reda på det.

Han har varit väldigt dålig på att komma ur sängen på mornarna så nu har vi ett nytt system på vår adress. Jag väcker honom när jag går, sen ringer jag en stund senare och påminner honom om att han ska vara vaken. För att gardera går grannarna in och sparkar igång honom ordentligt. Just nu har han en aversion mot jackor etc, så jag har bett de jag känner som bor/jobbar längs hans väg till skolan att tala om för mig om de ser honom i t-shirt ute. Ja, jag vet, det är galet och idiotiskt att gå utan jacka ute nu, men han är femton och har satt sig i sinnet att han ska göra just det. Hur som helst har jag lovat honom på heder och samvete att jag kommer att dedikera mitt liv till att göra hans otroligt komplicerat och väldigt jobbigt om jag får höra att han "glömt" att det är minusgrader och att det inte lämpar sig att vara ute i enbart t-shirt då.

Undrar varför grabben blänger så på mig ibland...? ;)

4 kommentarer:

älskadedotra sa...

hahaaa ... det verkar som om det e mode på att inte ha jacka just nu ... min vill inte heller ha jacka på sig mer än nödvändigt *S*
o det e inte många ungar på gården som har det heller :(

~Sol~ sa...

Nej, jag vet att det är så, men det innebär inte att jag accepterar det. Vissa tonårsfasoner är helt enkelt inte ok. Inte för mig iaf. *S*

älskadedotra sa...

inte för mig heller ... jackan åker på när jag e hemma ... men när jag jobbar så undrar jag hur det e med den saken *S*

~Sol~ sa...

Jag har som sagt mina agenter som kan hålla koll. Rätt praktiskt. *S*