måndag 16 februari 2009

Vuxna människor

Jag har aldrig sett någon som kan bete sig som barn mer än vuxna människor. Helt otroligt så barnliga de kan vara.

Vi har haft schemamöte idag. Efter en lite kontrovers med minichefen schemat på sportlovet bestämde jag mig för att inte alls lägga ett preliminärt schema vi kunde utgå ifrån för att förkorta arbetet med det nya schemat. Småaktigt kanske, men när hon flera gånger påpekar att jag bara har till den sista mars och när hon lovar en sak och sedan tar tillbaka det bakom ryggen på oss, vilket leder till att vi måste göra om hela schemat jag och några till gjort för sportlovsveckan, utan att sedan bry sig om att meddela oss detta tröttnade jag. Varför ska jag sitta på min fritid när det inte uppskattas alls?

Nå, även om jag inser att mitt vägrande kan upplevas som lite barnsligt så var det inte det jag skulle skriva om. =P Vi är allstå 15 vuxna människor som ska jobba enligt ett nytt schema. Vi kom fram till ett rätt bra utkast idag, men nog sjutton kom det protester. Den ena protesten var befogad. Under de senaste två åren har fyra av de femton fått ta stängningarna. Det känns inte rättvist. Därför var det lätt att se till att just de fyra slapp stängningarna på det nya schemat. End of story... trodde vi.

Nej, vi är vuxna människor som alla valt vart vi vill bo och de allra flesta har valt jobbet också. Kanske finns det någon som jobbar där för att de inte har ett bättre alternativ, men det är oväsentligt i just detta. Tro på fan att det inte sitter en vuxen människa och gnäller för att den ska börja tidigt två gånger i veckan när h*n bor så långt bort. "Orättvist! Låt någon som bor närmare börja tidigt istället!"

Men vad fan.... Om t ex jag tar bussen eller går till jobbet tar det exakt lika lång tid som det tar för den människan att köra hemifrån och dit. Var i ligger skillnaden? Och hur fan tänker man när man gnäller om att man bor för långt bort? Man har ju valt själv!

4 kommentarer:

Anonym sa...

ja vad saäger man, finns inte så mycket att tillägga till din blogg än ett stort suck

~Sol~ sa...

Ja, man kan bara sucka. Att de inte tänker längre än näsan räcker... *suck*

marbor sa...

Åh...vi är inte ensamma på mitt jobb ser jag...synd att säga skönt egentligen.
Det är bedrövligt att det ska vara gnäll konstant. Är det inte schema så är det annat...*suck*

~Sol~ sa...

marbor, gnäll verkar vara det många lever för. Jag fattar inte... =(