lördag 14 februari 2009

Bra... och dåligt.


Jag tog mig i kragen idag. Jag har sagt att jag ska göra det i flera månader, men det har inte blivit av. Av någon anledning har det känts tungt och omotiverat. Men idag kände jag att "Yes!!!" nu var det dags!

Att redigera är det tråkigaste av allt när det handlar om att skriva en bok. Med den första skrev jag bara rakt av och gjorde all redigering efteråt. Ingen bra idé, jag lovar. Vilket jobb! Aldrig igen. *S* Med den andra redigerade jag allt eftersom kapitlen blev klara. Trots det... eller kanske pga av det... har det ramlat in en del fel och konstigheter som jag med säkerhet vet att jag inte skrivit dit. =P Hur som helst har bok och omslag inklusive bakside text varit klara för den sista touchen sedan i november. Allt som behövts var att jag gick igenom det skrivna en sista gång och sedan satte ihop allt till en enhet. Har jag tagit mig an detta då? Nix, pix...

Inte förrän idag. Jag har fixat alla småfel jag kunnat hitta och känner mig nöjd, även om jag är säker på att jag lyckats bli lite hemmablind. Något fel finns säkerligen kvar, men det får ses som en charmig quirk i boken istället för att jag ska reta mig på det. *s* Nå, jag har varit koncentrerad som sjutton och gjort allt jag kan inne i boken. Bra, bra.

När jag sedan skulle lägga på omslaget gick jag däremot bet. Tydligen är mitt, av Lena omsorgsfullt framarbetade, omslag för litet. Japp, det krävs 1046 x 774 punkter för att funka och mitt omslag är "bara" 1026.14 x 774 punkter. No go... Dåligt, dåligt.

Jag ska höra med Lena om det är besvärligt att fixa det, men inte idag. Solen skiner härligt skönt på denna lördag. Jag tänker låta henne ha en lugn helg utan en massa funderingar på hur hon kan hjälpa mig. Det förtjänar hon. =D

8 kommentarer:

Anonym sa...

Skoj att det börjar närmas sig ytterligare en bok :). Njut av det fina vädret idag. Kram

~Sol~ sa...

Det är en bok redan, den är bara inte sammanfogad än. *haha* Jag ska bara ta tag i det ordentligt. Sen blir det en tredje bok också. Jag lovar. =)

Ha en bra dag och en suverän kväll.
Kram

marbor sa...

Visst känner man sig nöjd när man tagit tag i sådant som varit liggandes en lång tid :-)
Grattis till duktiga du!

Kramar

~Sol~ sa...

Ja, men samtidigt blir man lite trött på sig själv för att man inte ägnat den där timmen eller två åt det tidigare eftersom det faktiskt är något man vill ha klart. Man är aldrig nöjd. *S*

Tack! =)
Kramar

Ullis sa...

behöver du korrläsning någongång av nån som inte är hemmablind så har jag gjort en hel del såna jobb förr, och gör det gärna för söta du :)

grattis till att det går framåt förresten! :) kram

~Sol~ sa...

Tack! Jag uppskattar erbjudandet. Jag ska definitivt ha dig i åtanke med nästa bok. =D

Faktiskt har jag kommit på en bra sak med att korrläsa... Allt eftersom jag läser blir jag mer och mer förvånad (positivt) över att det är JAG som skrivit boken. Jag har även lyckats glömma en del jag tagit med och klappar mig själv på ryggen för hur bra jag fått allt att passa ihop. *stolt*

Kram

Anonym sa...

Nu får du allt berätta.
Vad är det för böcker och har du ett förlag som backar dig.

Blev allt lite nyfiken, då jag själv släpper lite skrift i bokform inom kort.

Anonym sa...

intressant....
men jag tycker du skall skicka den färdiga produkten till olika förlag. Och avsätta några kronor till detta. Vem vet? Det kanske bär frukt om din story är kanon och välskriven.