fredag 11 september 2009

Djur



Förutom den där mindre mysiga spindeln jag visade i ett tidigare inlägg finns det många andra djur här. Hundarna jag tar hand om är fina och välanpassade för livet här ute på landet. De lever livet och springer omkring som om de ägde världen. På sätt och vis gör de nog det också. =)

Geckon är en av de mindre jag träffat på. Det var lite läskigt att höra det torra gräset omkring olivträden prassla i början, men jag inbillade mig att det inte finns ormar på den iberiska halvön. Jag säger inbillade mig eftersom jag precis var korkad nog att kolla detta på nätet. Klart det finns ormar här. Varför skulle det inte finnas det? 13 olika sorter till och med, varav iaf den första (och enda) arten jag läste om är farlig nog att orsaka smärtsamma skador hos en människa. Härligt. Jag skulle ha låtit bli att kolla och fortsatt gå på det där jag hört så länge sen. Men nej, det vore ju rätt atypiskt mig, så det är klart jag kollade. *suck* Jag ska klippa några till träd i morgon...

Hur som helst, geckos finns det massor av. De är rätt intressanta att studera. Snabba som satan och kamoflerar sig sig väl i den torra vegetationen. Jag tror det är säsong för de nya små geckosarna att kläckas nu eftersom det finns så många av de mindre som springer omkring.

Det finns även rätt stora gräshoppor och en biljon flugor... per kvadratmeter. Jag har även sett en konstig skalbagge. Den påminner om en stor svart myra framtill men bakdelen, som också är svart, är konformad och har knallröda streck tvärs över. Underlig.

6 kommentarer:

Ullis sa...

fan vad underbart.. om bara spindelshelvetena kunde självdö som jag sagt åt dem tusen gånger så skulle det vara gött.. älskar ödlor och ormar, men man ska ju passa sig.. för ormar menar jag.. iaf ute :D

jag vill MÄÄÄÄ ha söta ödlisar!!

~Sol~ sa...

Ladyn - jag är inte rädd för ormar, men när man knatar omkring i en olivlund med högt, torrt gräs och en massa torra grenar och det prasslar som fan precis vid min fot känns det lite obekvämt att veta att minst en orm här nere är jävligt obehaglig för människan.

Lina sa...

åh! kan du ta med liten geckoödla till mig? :D Så söt!!!

Anonym sa...

Iiiii ... ormar ... och ödlor ... jag skulle inte gå i närheten av dom där träden. Jag skulle nog inte ens gå ut faktiskt ... Men hundarna var söta!

~Sol~ sa...

Lina - Mmmm, jag kan se det framför mig... Jag springades som en tok över fältet för att fånga en liten reptil jag troligen inte kommer kunna se... =P

Men visst är de fina! Det är ju därför jag vill ha en på ankeln. =)

~Sol~ sa...

ametrin - ödlor och andra reptiler stör mig inte nämnvärt, även om jag naturligtvis inte vill trampa på någon. Bara att stampa när man går dit, så ordnar det sig nog. =)

Hundarna är väldigt söta. De är mest utomhus men ibland kommer de in, som nu, och myser i soffan med mig. :)