fredag 22 januari 2010

Horribelt

Jag har mina egna åsikter om Försäkringskassans regler utan att jag för den skulle skyller på de som jobbar där. De måste tyvärr följa de normer och regler som finns. Men ibland funderar man på vart civilkuraget hos dessa människor finns.

Miriam Landau fick skadestånd från Tyska staten efter att först tvingats bo och jobba i ett ghetto och därefter hamna i koncentrationsläger. 80 000 kr retroaktivt, efter alldels för många år. Vad hände? Jo, ingen vid FK sa ifrån, utan istället blev det en utredning om hennes pension. Sagda pension minskades med sammanlagt 42 942 kr eftersom FK ansåg att arbetet i ghettot var frivilligt.

Tyska staten ansåg det tvångsarbete och gav kvinnan skadestånd för lidandet och den svåra sjukdom livet i ghettot medfört, men i sin oändliga visdom visste FK bättre. Klart som fan att det var frivilligt! Vem vill inte bo i ett ghetto, bli kroniskt sjuk och sedan, som pricken över i´t, hamna i koncentrationsläger? Idioter.

Varför ropade ingen stopp? Varför gick ingen till tidningarna redan från början? Hur hemskt det än är verkar det vara det enda sättet att få den myndigheten att tänka till.

Inga kommentarer: