måndag 27 april 2009

Ren


I en kommentar till ett av mina tidigare inlägg påpekade Lejonhjarta hur dålig man är på att uppskatta det man har. Jag kan inte annat än hålla med. Det är nästan kusligt lätt att bli blasé och ta saker för givet.

Jag duschar varje morgon. Det är, om man ska se till ett globalt perspekiv, en förmån jag anser vara självklar. När jag känner mig sjuk eller off händer det att jag skippar morgonduschen eftersom jag inte orkar. Igår duschade jag inte alls. Usch. Idag duschade jag på eftermiddagen. Nästan två dygn och ett halvt dygn sedan den senaste duschen alltså. Jag kände mig hur hemsk som helst innan duschen.

När jag äntligen kände mig ren igen kändes även förkylningen bättre. Nej, nej, den har naturligtvis inte gått över av en dusch och det finns inga mirakelmedel mot förkylningar i mina vattenledningar, men humöret steg och därför mådde jag allmänt bättre efter duschen. Att man inte inser hur lyckligt lottad man är av att ha förmåner som rent, rinnande vatten, sjukdagar (även om karensen inte är kul) och tillgång till saker som gör vår tillvaro lättare.


2 kommentarer:

marbor sa...

Så rätt så rätt...och det gäller ju även människorna man har runt om sig. Att kunna visa uppskattning utan egentlig anledning. Tyvärr behöver ju en del en anledning för att kunna berömma...härligt när folk gör det spontant bara..:-)

~Sol~ sa...

marbor, det är faktiskt något jag vet med mig att jag är bra på. Bara att med enkla medel visa att jag uppskattar någon/t, alltså. En kram, ett ord, ett vykort, ett sms. Ja, många medel finns det och alla är lika uppskattade om de är ärligt menade. =D