måndag 27 april 2009

Bli med hund


Plötsligt blev jag med hund. Jag har erbjudit mig att vara back-up hundvakt åt en väns hund när hon inlagd för en operation. Hon hade fixat allt med någon som anser sig vara hennes vän, men eftersom jag vet hurdan den "vännen" är erbjöd jag mig att backa upp om det inte funkade. Nu, kvällen innan operationsdagen, ringde hon. Sent och lätt upprörd. "Turligt" nog är det redan bestämt att jag ska vara hemma i morgon, vilket räddar den dagen. De övriga dagarna denna vecka är också ok, eftersom sonen utan vidare gick med på att skynda sig hem från skolan för att gå ut med hunden en snabbis innan jag kommer hem och kan ta ut henne en längre stund.

Folk som medvetet skapar situationer och irritation för att undkomma att infria ett löfte är riktiga jävla pisspottor (medvetet nedtonat ordval). Antingen lovar man inget eller så står man för det. Så enkelt är det faktiskt. Visst kan det ibland hända saker som gör att man får förhinder, men då ska man stå för det också. Den "vännen" har nog en vän mindre nu.

4 kommentarer:

Ullis sa...

jag HATAR sånt.. om man inte ställer upp så behöver man inte heller SÄGA att man gör det.. ingen skulle ju bli arg om man inte hade SAGT att man skulle! idioti.. jävla idioti.. tur att sån vänner som du finns, som backar när såna där andra sviker.. kraam!

~Sol~ sa...

Ladyn, jag försöker hålla mina löften, även om det inte alltid går. Men jag står iaf för det jag sagt och kan jag inte fullfölja står jag för det också. Och hunden är rätt snäll och söt, faktiskt. =)
Kram

Rosis sa...

hihi ja du dä då allt en riktig vän du ;) hoppas allt är bra med dig massa kramar från din fd granne :)

~Sol~ sa...

Rosis, jag ställer upp när jag kan, så enkelt är det. =)
Tack, allt är helt ok här. Lite tomt och tyst här utan dig & co. Hoppas ni har det bra där ute på vischan.
Kramar