lördag 7 november 2009

Processer

Bild lånad från nätet.

Min dator går aningen långsamt just nu. Jag tänkte se om jag kunde stänga ner några processer eftersom det är alldeles för många som går igång automatiskt. 55 st kan inte vara rimligt. Tyvärr vet jag inte vad som är vad och törs därför inte göra speciellt mycket. System hit, .exe dit, liksom. Ibland önskar jag att jag vore en datanörd.

4 kommentarer:

Ullis sa...

är det verkligen en särskrivning jag skådar?! jag måste se fel. på riktigt. det skrämmer mig annars.

jag brukar avsluta allt lite random ;) nej, men man lär sig vad de heter.. det är oftast himla logiska namn på alla.. iofs.. det beror nog mest på att jag har bråkat med en dator i sjukt många år som alltid strulade bort sig.. den fick man avsluta vissa processer JÄMT för att över huvud taget ta sig någonstans :D

Spasm sa...

Gå till Start - Kör... - Skriv msconfig - Välj fliken Autostart

Jag ser du har 'rasman.exe' igång och det är förmodligen den som stökar till det.

Sedan finns det olika sidor ute på nätet som förklarar vad de olika programmen är till för som ligger och idlar i bakgrunden.

Sök på 'Task List Programs' så bör det komma upp en hel del svar.

Kram

Spasm sa...

Om du inte redan har det, så ladda ner Ad-aware 2010 och kör en scan. Det kan tänkas ligga en del spyware och annat skräp som segar ner burken.

Det finns att ladda ner gratis på bl a download.com


Kram

Spasm sa...

Ja, jag vet!

Jag var inte riktigt vaken när jag skrev tidigare inlägg eftersom jag nu ser att bilden är lånad från Nätet och faktiskt inte en skärmdump på din aktivitetshanterare.

Så du kan bortse från det jag skrev tidigare angående rasman.exe.