fredag 14 maj 2010

Upplevelse


Jag är en ganska fysiskt privat person. Det bottnar till viss del i upplevelser i barndomen, till viss del i (främst) killars omogenhet i tonåren och i viss del i att jag helt enkelt själv vill välja vem och när någon ska komma mig nära på det viset.

Killars omogenhet i tonåren har en del med min upplevelse i förrgår att göra. Det var oerhört svårt att inte bli negativt självmedveten när det i tid och otid begapas och ropas "Kolla pattarna!", "Kom får jag klämma", "Mums", "Jag vill begrava mitt ansikte mellan dina rattar" och vad annat intelligent de lyckades tänka ut medan de stod och dreglade. Inte heller blev det bättre av att tjejer med lite större bröst tydligen har en skyldighet att låta killar, kända som okända, nypa och klämma lite hur som helst. Ja, de kända killarna slutade visserligen med det så snart ryktet om att jag bokstavligen slog ner den som försökte spred sig, men ändå.

När jag gick i åttan hade jag bh-storlek 75 DD. De senaste åren har jag haft 90 H. Det finns inte så många val av bh´ar då. I Västerås finns det hela tre butiker som har storlekar för kvinnor med behov av större stöd. Twilfit har priser som är rent löjliga. Den de sist försökte pracka på mig som vardagsbh kostade 879 kr. Den lite finare gick loss på bra över 1000 kr. Annas Under har mer humana priser, men det är ändå inte billigt. Runt en femhundring får man lägga ut för att få en bh som i bästa fall har lite spets. Det är till den butiken jag brukar välja att gå till. De har alltid varit otroligt trevliga och diskreta i sin framtoning.

I förrgår gick jag till Change. Jag hade kommit över en kupong om att köpa 2 för 1 där. Jag hade inte varit där tidigare, men det första intrycket var trevligt. Expediten kom leende fram och frågade om jag behövde hjälp. Vis från tidigare erfarenheter bad jag henne ta fram några ex i min storlek. Det finns få saker som ger sådan besvikelse som att hitta en as-snygg bh och sedan upptäcka att de inte har några som passar i den modellen. Bättre så att se vad som finns och sen välja mellan de få modellerna.

Jag hade med mig tre modeller in i provhytten. Den första modellen var ett skämt. H kupa? Snarare en väl vadderad F. Nåja, jag gillade ändå inte modellen. Just när jag konstaterat detta dras förhänget åt sidan och in kliver expediten. Utan att blinka började hon dra i bh-banden och kände efter hur bygeln under kupan satt. Hon gjorde helt om och kom snabbt tillbaka med samma modell men i en annan storlek. Jag tackade men sa att jag absolut inte ville ha just den.

Jag drog demonstrativt för förhänget igen och provade nästa bh. Den satt inget vidare. Kupan var av sk minimizermodell. Alltså, hur ska jag förklara...? Tänk er att ni har en alldeles för trång mössa. Den är lite lös längs ner, men själva luvan känns som om den kommer att forma om huvudet till en kon. Brösten ska finnas på framsidan, inte trängas genom bröstkorgen för att imitera en kamel.

Även nu kom expediten farandes. Jag avvärjde hennes attack genom att helt enkelt undanbe mig hennes händer på mig. Hon såg lite förvånad ut, men ställde sig istället och skärskådade mig med kritiska ögon. Underbar upplevelse.

Nu till sista bh´n jag hade med mig i provhytten. Det var en modell jag kände igen sedan tidigare. Funktionell men åhhh, så tråkig. Lätt resignerad drog jag på den, mest för att mentalt ta in att det är den jag skulle tvingas nöja mig med. Döm om förvåningen som spred sig inom mig när den inte passade!!! För stor runt om, men jag vällde över kupan på ett väldigt osmickrande sätt. Expediten skrämde slag på mig när hon plötsligt stod med huvudet innanför förhänget och smackade missbelåtet med läpparna.

Hon försvann igen, men var snabbt tillbaka igen med samma modell men i en annan storlek. Hon tog sig även friheten att ha med sig andra modeller att prova. Nå, det visar sig att jag bytt storlek. Eftersom jag gått ner i vikt är det inte så konstigt, antar jag. Jag har nu 85 runt om. Kupan har också ändrats. Jo, det blir ju ofta så. "Det första man tappar är brösten" är en vanlig fras hos kvinnor som gått ner i vikt. Men är jag som alla andra då? Nej, nej, gud förbjude! Jag har inte tappat alls på brösten, utan istället måste jag ha en större kupa för att det ska vara bra. 85 J är numera vad jag måste leta efter. Om ni tror att 90 H är svårt att hitta ska ni försöka hitta någon vettig bh i 85 J. Näst intill omöjligt.

Resultatet av mitt äventyr är att jag gick ifrån butiken med en benvit och en svart bh i den tråkiga modellen, 470 kr fattigare (2 för 1 var det ju) och en vag känsla av att ha blivit antastad.

4 kommentarer:

Ullis sa...

men du.. change har inte rätt storlekar.. på change har jag 95 I....... så att. det berättade ju expiditen på ett annat ställe att changes grejer är totalt felaktiga, för deras bhar är för små, kuporna är grundare än storlekarna egentligen är.. känner en tjej som har typ D-kupa max.. hon går dit för där får hon köpa G och känner sig lite tuff.. så nej, tro inte på skiten där.

~Sol~ sa...

Ladyn - Det kan ju stämma. Jag tänkte jag skulle in på Annas Under när nästa lön ramlar in, då ska jag jämföra. =)

Ullis sa...

jag var in på annas under en gång.. det gör jag inte om.. det var väl fint.. de hade inte en bh över D-kupa, resten fick skickas efter. Hon röck i mig och rotade i brösten och kallade erhm.. "mitt sällskap" för fet.. så njä.. hahaha.. för övrigt ringde hon. EFTER 5 MÅNADER och meddelade att bhn jag ville ha hade kommit in. tack men nej tack..

~Sol~ sa...

Mmm, du har berättat om det. Jag har bara haft positiva upplevelser därifrån, så jag ämnar ge dem en chans till. =)