lördag 22 maj 2010

Färgkavalkad


Jag borde veta bättre. Och jag borde sluta ta saker för givet. Vissa saker funkar helt enkelt inte för evigt. Solkrämen var gammal förstås, solen stark och jag korkad. Därför har jag nu en härligt självlysande chockrosa färg på övre bröstkorgen och överarmarna.

Jag bränner mig varje år. Spelar ingen roll hur försiktig jag är, jag får ändå en kokt-kräfta-färg som torkar ut huden så att den flagnar och sen är jag löjligt kritvit igen. Ja, vit. Vad då får färg av solen, liksom?


Nu är jag inte mer än människa och eftersom jag faktiskt lyckades få en frisk solframkallad färg när jag var i Portugal i september hyser jag en fåfäng förhoppning att någon form av metamorf skett i min hud så att en del av den röda färgen blir till mer varaktig, mindre vit nyans.

Underarmarna har mindre färg, men efter det jobbpass jag precis gjort blir jag förvånad om jag inte har en arm som skiftar i blått, grått, lila och gult i morgon. Ibland gör det ont att jobba.
Tur att det är vackert med färg.

8 kommentarer:

*annorlunda mamma* sa...

OjOjOj. Var försiktig i solen. Det ser ut o göra ont..

Anonym sa...

Samma färgskala som jag brukar få. Visserligen solar jag inte medvetet eftersom jag inte gillar det men varenda år glömmer jag mig åtminstone vid nåt tillfälle och lyckas bli så där snygg.

Alex sa...

Ouch! Raggare-bränna anno 2010.
Det hjälper alltså inte om du har solskyddsfaktor 20 och uppåt? Inte nu alltså för nu är ju skadan redan skedd. Men för övrigt menar jag.


Kram

Håkan Bråkan sa...

Skall försöka påminna dig till nästa år - Solkräm är färskvara =) Om det är nån tröst så blir jag likadan varje år. Mitt skinns naturliga process är:

Vitt, kritvitt - röd - ramla av - vitt...

sen går det runt några varv varje sommar.

*kram* från Bråkan

~Sol~ sa...

*annorlunda mamma* - Faktiskt gör det inte alls ont. Visst spänner det lite ibland, men det gör inte ont. =)

~Sol~ sa...

ametrin - Jag solar väldigt sällan, men det är helt omöjligt att inte vistas i solen när den finns överallt. =P

~Sol~ sa...

Alex - Jag använder solskyddsfaktor 30 och lyckas ändå bränna mig varje år. Vanligtvis undviker jag solen, men igår trodde jag att jag hade faktorn på men den var ju gammal och troligen inte speciellt verksam. Det eller så var solen ovanligt stark igår.

Kram

~Sol~ sa...

Håkan - Nja, vet inte om det är någon tröst att veta att det finns fler som skulle kunna leka semaforer. ;)

Jag brukar bara lyckas någon gång per sommar. Lär du inte av misstagen, vännen? *ler sött*

Kram!