onsdag 26 maj 2010

High Chaparall


I mitt sinne är High Chaparall ett ställe där barn och killgäng har hur roligt som helst. Lite pang, pang, fejkade tågrån, can-can-flickor och guldvaskning. Och om jag ska gå efter det jag hört om stället stämmer den bilden rätt bra. Tydligen är det ändå något man ska ha upplevt minst en gång i livet. Tydligen.

Visst kan jag åka dit en gång. Ge det en chans. Men jag kan inte påstå att entusiasmen är i topp inför det. Inte så att jag dissar det helt utan att ha upplevt det, men jag har aldrig lockats att leka cowboys och indianer sedan jag var liten och tyckte knallpistoler var det häftigaste som fanns. Med tanke på att jag började skjuta riktiga gevär när jag var åtta kan ni ju tänka er hur ung jag var på den tiden knallpistoler var kul....


Nå, det verkar sannolikt att jag får uppleva denna alla pojkars dröm i sommar. Någon som har några tips om vad man bör göra/undvika när man är där?

6 kommentarer:

Alex sa...

Det är över 20 år sen jag var där. Tyvärr hade vi oturen att Herrey's uppträdde där samtidigt så det var ju folk överallt och jag tyckte mest det var jobbigt.

Efter att ha tittat igenom deras hemsida nu så ser jag att de har ju betydligt fler saker på gång än för 20 år sedan. Helt logiskt. Nu har de blandat in massa annat också, husbilar, motorcyklar, lastbilar och tornerspel. Det fanns inte då när jag var där, men jag antar de var tvungna att bredda sin målgrupp.

Förhoppningsvis finns det något som fångar ditt intresse där även om hela stället är infekterat av knallpulver, barnskrik och folk överallt.

Kramar

~Sol~ sa...

Alex - Jo, de har ju ett rätt späckat program men många valmöjligheter nu. Allt utvecklas, antar jag. =)

Men min tur kommer vår dags Herrey´s (EMD, Måns Zelmerlöf eller liknande hemskheter) vara där samtidigt som jag. =P

Jag var ju alltid en pojkflicka, så troligen kommer jag hitta något som roar mig, även om jag har en känsla av att grabbarna som är med kommer ha tio gånger så mycket som roar dem... och kanske speciellt can-canflickorna då. ;)

Kramar

Ametrin sa...

En kompis till oss (han bor här i stan) sköter all dekorationer och utsmyckning där! Tillverkar indiansmycken m.m. Om inte annat kan du njuta av hans otroligt proffsiga hantverk. En helsvensk kille som tillverkar indianprylar så bra att dagens indianer vill lära sin egen kultur av honom!

~Sol~ sa...

Ametrin - Det är ju sorgligt som sjutton ju! Ett sådant stolt folkslag som tappar bort sig själva. =(

Jag kommer absolut njuta av hans hantverk. Något av min mammas intresse för indianhantverk har gnidit av sig på mig under åren. )(

Anonym sa...

Ja visst är det sorgligt med indianerna! Killen är konstnär också, glömde säga det. Så man kan köpa reproduktioner av hans tavlor. Nu låter det som att jag har värsta provisionen på att marknadsföra hans grejer :) Det har jag inte men dom är snygga som sjutton om man gillar indianhantverk. Vi har en tavla hemma, ett original som han målade med Maken som förlaga. Jag hade beställt den till Makens 40 årsdag. Dessutom har vi ett helt rum i källaren med dessa indianprylar ... Lilla High Chaparall typ :D

~Sol~ sa...

ametrin - Jag har en underbar oljemålning av sonen ovanför tv´n. Inget indianskt motiv, men ändå en underbar tavla. Men åker vi ner till High Caparall ska jag absolut se på hans alster. =)