onsdag 10 mars 2010

Sovmorgon???


Idag hade jag tänkt sova länge, länge. Självklart blev det inte så. Nej, nej, jag vaknade när han gick till jobbet och har varit vaken sedan dess. Sju är liksom inte vad jag anser vara sovmorgon...

Nåja, bara att ta vara på dagen, eller hur? Eftersom jag satt mig i sinnet att baka kanelbullar idag var det ju bara att sätta igång. Sagt och gjort, direkt efter frukosten. Nu har degen snart jäst klart och jag har upptäckt att han inte har någon brödkavel. Det kommer bli otroooligt intressant att baka ut degen nu. Undrar vad jag hittar som ersättning för sagda kavel...?


Resten av dagen kommer att ägnas åt... ingenting speciellt. Jag ska nog ta mig igenom en bok eller två i Isfolket serien, men utöver det ämnar jag bara vara. Ska bli så skönt! Egentligen kunde vi väl behöva göra precis ingenting tillsammans, utan alla känslostormar som varit på sistone, men nu är han ju en vanlig arbetare som måste sköta sitt jobb och därför får lilla arbetslösa jag strosa omkring ensam här hemma. Stackars mig... ;)


Trots att jag ägnat väldigt lite tid åt omvärlden har jag inte missat att det händer hemska saker runt omkring oss. Ändå ser jag inte till en enda röst som manar till insamling till de drabbade. Ingenting till Chile, ingenting till Madeira, ingenting till Turkiet... Visserligen har dessa naturkatastrofer inte orsakat lika stor förödelse eller lika stort dödsantal, men de påverkar ändå folket otroligt hårt. Summan de behöver är mycket mindre än den som samlats in till Haiti, så det borde vara relativt lätt att hjälpa dem. Men det är tydligen skillnad på folk och folk....

2 kommentarer:

Alex sa...

En glasflaska modell större (75cl) brukar fungera bra om man ej har kavel.

Och hur fan vet jag sånt? Ptja, jag äger ingen kavel själv så då får man vara lite kreativ.

~Sol~ sa...

Alex - Jag hittade ingen stor glasflaska, men väl en 33 cl´s. Den funkade den också, om än inte lika smidigt. Men en kavel står absolut på inköpslistan jag har hit. =)