tisdag 2 mars 2010

Funderingar


Jag läser om jordbävningen i Chile i tidningar och ser nyhetsreportage om det på tv. Det har skadat landet oerhört. Dödstalet är tack och lov lågt, men det har ändå orsakat stor skada. Lite cyniskt undrar jag vart insamlingarna till att hjälpa de nödställda är. Inte ett ljud om någon sådan än, vad jag hört. Inga stora galor, ingen röda korset-kampanj, ingenting, ingenting, ingenting. Det är tydligen skillnad på folk och folk.

En svensk man har dömts till en månads fängelse för grovt rattfylleri. Redan domen i sig är löjlig. Ett hån mot alla offer av fyllekörningar. Nu vill mannen slippa fängelse p.g.a fetma. Han skadade sig då hans soffa brakade ihop under honom och han oroar sig för att han inte får den vård han behöver under sin fängelsevistelse. Han kan inte gå själv och behöver hjälp till och med i de mest intima göromålen, enligt honom själv. Kommer han in i en bil och kan köra full kan han fan bo i en cell och få hjälp vid toabesök också. Jag ser en scen ur Den sista färden framför mig. Squeal like a pig....


Nu har vi pappret som behövs för att sonen ska kunna söka till gymnasiet igen. Ska skickas in snarast. Håll tummarna!
Forskarna har hittat en ny bakterie hos fästningar. Den bakterien har tidigare ansetts ofarlig men nu har det visat sig att den kan ge hjärnhinneinflammation hos människor. Alltså... vi vet redan att man kan få hjärnhinneinflammation från fästingbett. Faktiskt.

Sms-tjänst för otrogna. Men vad fan! Det handlar om en tjänst som innebär att du själv väljer när sms´et ska raderas ur mottagarens telefon och som förhindrar att meddelandet sparas eller vidarebefordras. Detta är en avskyvärd tjänst. Det är illa nog att man över huvudtaget klättrar över staketet och på så vis nedvärderar den som tror sig vara exklusiv och som håller dig högt. Det enda roliga med denna tjänst är namnet, TigerText.

Ransonering av kaffe på äldreboenden. Helt sanslöst. Ska de gamla, som faktiskt hjälpt till att ge oss det överflöd vi har idag, tvingas avstå från ett av de få nöjen de har? Låt dem pimpla kaffe tills det rinner ur öronen på dem. Jag dricker inte eländet själv, men jag kan tänka mig att skänka ett eller ett par paket kaffe till närmsta äldreboende varje månad.


Staten Utah har lagt fram ett lagförslag i vilket missfall ska kriminaliseras. Gravida kvinnor som t ex går på hala gator eller åker skidor och som sedan drabbas av missfall "som följd av detta" kan åtalas för mord. Förslaget har uppkommit efter att en ung kvinna betalt en man för att misshandla henne till ett missfall i en stat där abort är olagligt och de sedan inte hade någon laglig grund att åtala henne, men herregud, hur tänker de egentligen? Alla de kvinnor som måste jobba hårt för sin överlevnad, som inte har någon som kan gå handla åt dem när det är halt ute, som lever med våldsamma män etc.... ska de åtalas efter att ha mist ett barn? Idioter. Religion är bara till elände!

Nya kistor har lanserats. Ja, kistor. Sådana man begravs i. Nu har det kommit en modell med inbyggd telefon. Kan ju kanske vara bra att ha när man står utanför pärleporten samtidigt som grindvakten gått för att besöka faciliteterna?

6 kommentarer:

Ullis sa...

haha mycket tankar.. håller med i de flesta.. angående kistorna skrattade jag som fan när jag läste http://badlandshyena.wordpress.com/2010/03/02/telefon-i-kistan/ :D

~Sol~ sa...

Tja, jag brukar ha en uppsjö av icke relaterade tankar så varför inte dela med sig av dem? *S*

Hahahaha, roligt inlägg. Kan ju hålla med, faktiskt. =)

Anonym sa...

Haha.. VÄRST vad du tänker... ;-)

~Sol~ sa...

Hehehe, det brukar vara en bieffekt av att ha en hjärna. ;)

Anonym sa...

Herregud kärring..hold your horses
coola ner..tänk mindre.

~Sol~ sa...

Anonym - Hur gör man då? *S*
Trevligt epitet från någon som inte ens ids hitta på ett namn, förresten. Eller kallar du alla kärringar rakt av?