torsdag 11 mars 2010

Just idag


De senaste veckorna har krävt en hel del energi. Det har dels varit Hans dotter, dels en massa annat som jag inte ens ids gå in på. Igår var det tänkt att jag skulle ta det lugnt, bara vara, inte göra ett endaste någe vettigt. Som vanligt när jag planerat något blir det inte som jag tänkt, så jag bakade, tvättade, dammsög, dammade, tömde diskmaskinen, ringde efter recept och gick sen till apoteket för att hämta ut medicinen. Där i mellan hann jag läsa två av Isfolket-böckerna innan jag dagen var slut. Alltså gjorde jag en hel massa jag kanske kunde ha låtit vara tills mañana.

Nå, idag har jag ett obligatoriskt möte på AF kl 13, men innan dess finns inga planer. Jag ser mig omkring här hemma och inser att jag borde ge mitt hem samma behandling jag gav hans igår, men det tar emot just nu. Det kommer inte att försvinna och i ärlighetens namn ser det inte helt hemskt ut egentligen. Det är bara jag som är aningen överkänslig för hur det ser ut hos mig. Jag vill ha ordning och reda. Badrummet skurade jag nyss, så kanske kan jag klara av att låta bli att städa det andra tills i morgon
, då jag ändå tänkt storstäda. Det blir Operation Rensning då.

Sonens rum ska tömmas helt, ut med möbler och skräp, sen ska jag skura och slänga en hel del av sagda skräp. Enough is enough, liksom. Han blir av med allt han inte lägger undan innan. Nu struntar jag i vad som hamnar i soporna. Allt ska fan bort! Men det är morgondagens projekt.


Idag, just idag, ska jag inte göra någonting utöver det absolut nödvändiga. Just idag ska jag bara vara.

Inga kommentarer: