söndag 20 december 2009

Pladder


Det har inte funnits så stor lust att blogga på sistone. Inte för att jag egentligen tröttnat på det, utan mer för att jag haft så pass mycket annat att göra att jag prioriterat annorlunda. I natt tänkte jag visserligen blogga, men eftersom jag var på jobbet och det där bara finns IE (som jag är allergisk mot) valde jag bort det. Jag gör det nu istället.

Jag har känt mig lite omotiverad att läsa också. Vad det beror på kan jag inte sätta fingret på, men jag har upplevt att jag läser mindre just nu. En snabb genomgång av de böcker jag läst de senaste två veckorna motsa dock detta. Fem stycken på två veckor. Inga mängder, men ändå inte mindre än jag brukar. Hur kommer det då sig att jag upplever att jag knappt läser alls för tillfället? Konstigt hur det kan vara.

Jag har jobbat några nätter nu. Jag tror nattjobb skulle passa mig som handen i handsken. Ja, iaf om det fanns mer att göra. Någon timmes städning och att gå kolla till knattarna då och då var aningen för lite, faktiskt. Jag förstår inte hur den stadiga nattpersonalen klarar att behålla förståndet när de sitter av timme efter timme, natt efter natt. Jag skulle definitivt propagera för mer att göra.

Lustigt hur folk är. Jag antar att det stämmer när de säger att en lögnare förväntar sig en lögn medan en ärlig person förväntar sig ärlighet. Det gör att det ofta krockar när de möts. De förstår inte varandra utan dömer den andre efter sig själv. Dödsdömt. Ändå är det en verklighet vi lever i. Man får försöka parera och inte gräva ner sig när man möter sin motsats.

Sonen och jag har funnit tillbaka till den harmoniska plattform och det sinnesläget vi var tidigare, innan kriget om skolan började. Vi skojar med varandra igen. Vi skrattar tillsammans. Vi vet vart vi har den andre. Vi hör av oss till varandra så att den andre vet vart vi är. Ja, det var ett svårt beslut, men just denna gång var pest bättre än kolera.

Trots att vi egentligen är väldigt olika går allt över förväntan med min Han. Vi har lyckats hamna på en bra nivå och pratar om allt som skulle kunna bli underligt innan det ens kommit längre än en liten fundering. Det är oerhört skönt. Jag känner aldrig att något jag tänker på eller undrar över är löjligt eller onödigt att ta upp och han känner likadant. Two peas in a pod, yet different enough for it to be interesting.

Jag kommer inte fira jul speciellt i år. Grabben vill inte heller. Det har varit så otroligt mycket på sistone att vi väljer att vara hemma, ta det lugnt och strunta i all julstress. God mat, några få klappar och kanske en bra film. Så får det bli. Jag saknar visserligen tanken på att åka dit jag brukar, men omständigheterna gör att det inte är aktuellt i år. Det kommer kännas lite tomt, men både jag och grabben behöver nog detta.

Nästa år är nästa år. Ingen mening med att slita mitt hår förrän jag måste. Jag får ta en dag i taget och försöka att inte bekymra mig över sådant jag ändå inte kan förändra.

6 kommentarer:

Lina sa...

tänk vad olika det är med nattjobb. på mitt jobb är man ibland glad om man hinner sitta en timma så man hinner få i sig lite mat och vatten.

Ullis sa...

ta med dig datorn till jobbet när du kör natt? :) det måste ju gå¨.. inte surfa kanske, men typ.. spela nåt, skriva? :)

~Sol~ sa...

Lina - våra boenden sover ju mest hela natten och man har lite städning att ta hand om förutom att mest finnas där om någon mot förmodan skulle vakna. =)

~Sol~ sa...

Ladyn, jo, jag kan skriva, men jag har oftast ingen ro att göra det där. Jag har försökt. Men jag läser, kollar tv och sätter mig vid datorn ibland. =)

ullrika sa...

det är så olika det där med böcker och att läsa. i vissa situationer är fem böcker på ett par veckor ingenting, i andra en total omöjlighet. å så beror det ju på vad det är för böcker också såklart!

skönt att ni hittat freden du och pojken. önskar er båda en fantastiskt härlig jul och att den ska bli precis sådär fridfull och lugn som jag får intrycket av att ni söker.

massa glada hälsningar!

~Sol~ sa...

ullisen - Jo, jag läser ju rätt mycket och ofta har jag två eller tre böcker av olika slag på gång samtidigt. Troligen är det att jag läst en bok åt gången nu som gjorde att jag kände som om jag läste mindre. Nu är det åtgärdat igen. =D

Ja, det är otroligt skönt. Vi behövde det verkligen båda två. Vi kommer att stångas många gånger till i livet, men just denna kamp är över och vi håller på att hitta tillbaka till varandra. Lite äldre, lite visare, lite friare och med nya erfarenheter. Allt är inte till ondo, även om det känns så när man är mitt inne i det.

Tack! Jag önskar dig och din familj en underbar och mysig jul.

=D