tisdag 8 december 2009

Förundrad

Just när jag trodde att det inte kunde bli värre visar det sig att jag har fel. Ingen fara, nu är den värsta kulmen över och jag väljer att skratta åt eländet. Vad annat kan man göra?

Det visar sig att Bemanningstjänst varit oerhört smarta i sitt val av anställningsform för mig under mitt vikariat. Istället för att bara anställa mig på ett månadsvikariat har de valt att kalla det en allmän visstidsanställning. Skillnaden i jobbet är obefintlig men på papper gör den massor av skillnad.

Det de valde att inte förtälja, trots att jag faktiskt frågade, var att mina arbetsdagar under den anställningsform jag har idag inte gäller som konverteringsdagar (de dagar som räknas som LAS-dagar) och jag därför jobbat i 137 dagar utan att det gör varken till eller från i deras loggar. Jag hade 606 konverteringsdagar innan jag började på Tråden och i min enfald trodde jag att jag skulle ha ytterligare 137 st och därmed ha kvalificerat mig för en månadsanställning på Bemanningstjänst. Ja, vad säger man? Jag skrattar, men det är med en stor skopa galghumor.

Jag har alltså blivit snuvad två gånger. Första gången var när regeringen gjorde om reglerna utan att ha övergångsregler och jag miste ett helt års LAS-dagar och andra gången är nu när Bemanningstjänst spelat ut sitt ess. Jag har kvalificierat mig till fast anställning där flera gånger om och ändå står jag med sämst kort på hand.

Jag ska ringa dem och ifrågasätta, men innerst inne vet jag att det är lönlöst. Finns inte en chans att de tänker som jag. Jag ska ju bara vara glad över att jag fått jobba. Vaddå samla på LAS-dagar? Pytt....

Det känns som om jag nu kommer sluta vara den enda jag känner som inte öser galla över Bemanningstjänst.

4 kommentarer:

Ullis sa...

facket? du måste ju ha några rättigheter när de inte nämnt saken.. de är ju skyldiga till att upplysa om precis ALLT..

~Sol~ sa...

Facket kan inget göra. De har, rent legalt, inte gjort något fel. Moraliskt hade de lite synpunkter, men vad hjälper det mig?

Meta sa...

kan man säga att man blir förvånad?? nä faktiskt inte.. gillar inte bemanningstjänst.. för oss har det aldrig funkat och vi löser våra vikarieproblem själva. de verkar bara surra omkring och göra saker och ting svårare än de behöver vara....

~Sol~ sa...

Nej Meta, man blir inte förvånad. Det är många som gör som ni, går runt problemet. Synd bara att kommunen har ett sådant enormt imbecillt sätt att anställa, annars hade jag haft jobb för länge sen. Jag hade kunnat välja och vraka. Nu sitter jag istället i den sämsta tänkbara situationen. Jag kan inte påstå att jag är positiv till någon del av kommunen just nu....