fredag 11 december 2009

Julklappar


Idag fick jag en julklapp med posten. Jag har förstås inte öppnat den. Det är inte julafton än på några veckor. Det är lite roligt med just den som kom idag. Avsändaren är alltid så orolig över adressen och ofta blir det fel bokstav efter gatunumret. Det kommer ju fram ändå, inga problem. Det lustiga i kråksången är att hon aldrig oroar sig över stavningen av mitt efternamn trots att hon aldrig stavat det rätt. Efter 25 år har jag slutat kommentera. *S*

Just julklappar är något som det kommer vara inflation på här hemma i år. Jag brukar köpa åt en ganska stor skara. Inga stora saker förstås, men något litet åt många. I år tvingas jag reducera den listan kraftigt. Jag har helt enkelt inte möjlighet. Det går inte. Hur gärna jag än vill så funkar det inte. Grabben kommer att få de nyttosaker jag ändå måste köpa åt honom. Han blir nog inte ledsen över det även om han är van vid att få iaf en rätt stor sak han önskar sig varje julafton. Han vet läget. Han vet dessutom att han hjälpt till att orsaka läget.

Själv förväntar jag mig inga klappar. Jag kommer kanske få någon enstaka och jag blir i så fall överlycklig över den/m, men det är inget måste. Jag klarar mig bra ändå. Jag vet att folk finns där, att de bryr sig och att jag alltid har någon att vända mig till vid behov. Det är den största gåvan jag kan få.

Han blev besviken när jag sa att vi inte ska köpa något till varandra. Han sa det inte rätt ut, men jag hörde det tydligt på hans röst. Det är inte så att jag inte vill ha något. Inte alls. Det är istället så att jag inte vill ha ångesten över att handla något till någon som har allt han behöver, som har råd att köpa det han vill ha och som är van vid lite högre standard än jag. Tolka det där rätt nu, jag dissar inte min egen standard. Jag säger bara som det är. Han är van vid annat än jag och jag har inte råd att ge honom något sådant. Vi bestämde att vi ska göra något tillsammans istället för att köpa något till varandra. Det varken kunde eller ville jag säga nej till. =)

3 kommentarer:

Lina sa...

den var farligt god den där kakan också :)

Ullis sa...

vi har oxå bestämt en kraftigt nedskuren jul i år, även om inte alla har fattat det (de kommer och undrar hur mycket vi ska köpa för UTÖVER secret santa-grejen.. DÅ FÖRLORAR DET JU SPARA PENGAR-POÄNGEN!!)

istället satsar vi på mysig samvaro, god mat och kärlek. hahahaha.. så jävla B låter det, men jag är nöjd :)

~Sol~ sa...

Det låter inte alls B. Det låter som om ni fattat meningen med det hela. =)