måndag 28 juni 2010

Out of touch


Den gångna helgen har svischat förbi med en hiskelig fart. Efter min konstiga sjuka i förra veckan kom då fredagen, midsommarafton. Det var rätt skönt att vara på jobbet redan kl sju. Det är lugnt där då och det håller i sig i någon timme till innan det är dags att ta itu med dagens alla sysslor.

Självklart innehöll dagen arbetsdagen en del kaos, konstigt vore annars. Förändringar i rutiner, det oförutsägbara i det klientel vi har och antal boenden vs personal som var givna faktorer för det. Men det var ändå en bra dag på jobbet.

Överraskningen var stor när jag kom hem. Visserligen hade jag bett Honom hämta upp min grabb innan jag slutade för att vi skulle kunna fira midsommar och min födelsedag ihop, men jag hade inte förväntat mig att de skulle ha handlat och fixat så att jag bara behövde sätta mig och lägga upp fötterna medan de ordnade det sista. Med tanke på att de egentligen aldrig umgåtts utan mig var det en positiv utveckling att de träffats tidigt för att kunna bestämma mat och handla ihop.

Grabben satt med oss hela kvällen. Vi pratade, skojade och skrattade. Han blev erbjuden en cykel att ta sig hem med men han valde ändå att sova kvar. Det är stort. Han gillar inte att sova någon annanstans än hemma. Speciellt som han inte har tillgång till sin dator då. Min Han var snäll och kopplade igång sin dator åt grabben, men denne valde ändå att sitta med oss en bra stund innan datorns lockelse blev för stark.


Lördagen och söndagen innebar mer jobb. Faktiskt hann jag knappt med något annat. Igår var jag så trött när jag kom hem att jag somnade sittandes i soffan vid 18-tiden. Det hör inte till vanligheterna. Har känts som om jag varit i en bubbla, utanför världen, i några dagar. Tröttheten är botad med en riktigt god nattsömn och efterföljande sovmorgon. Nu ska jag läsa ifatt lite nyheter innan det är dags att åka till jobbet igen.

2 kommentarer:

ullrika sa...

fy fabian va glad jag blir nu! härligt vuxenumgänge med sitt barn.. kan inte låta bli att erkänna att jag faktiskt längtar dit...!!

~Sol~ sa...

Ullisen - Ja, det blev jag också. Det var en bra kväll, helt klart. =) Det är faktiskt något att längta till, även om man ju ska njuta av den tid som är nu. Men när barnen är en del av även den världen är det ändå liiiiite speciellt. ♥