tisdag 1 juni 2010

Kan ju inte var så svårt. ;)


Då var det gjort. Jag, som tidigare bara varit på en golfbana för att rota efter bollar i vattenhindren, har nu gått en 9´a på Skerike golfbana. Har dock inte försökt slå iväg en boll eller ens hållit i en klubba än. Nej, jag följde mest med för att det var underbart väder och jag ville röra lite på mig.

Intressant det där egentligen. Man stället sig och slår iväg en boll så hårt man kan, traskar (förhoppningsvis) en bra bit för att komma fram till nedslagsområdet, zick-zackar omkring i roughen i en evighet för att hitta denna mästare på att gömma sig, svär några gånger över vart bollen ligger, väljer en klubba, provsvingar några gånger och sen svär man några gånger till för att den inte chippar dit man vill.

Naturligtvis blev det även bollar som höll sig på rakare banor också, men faktiskt verkar mycket av motionen de pratar om och tiden det tar gå åt till att leta bollar i högt gräs. Vid mer än ett tillfälle kom den hädiska tanken att jag också klarar det där. Jag menar, om de som spelat i massor med år hamnar så långt utanför fairwayen borde det ju rimligen vara ok för mig att också göra det. Däremot tror jag att det var bra att jag behöll den tanken för mig själv.

Jag har inga planer på att prova än. Och jag har inte lekt caddie. De fick minsann dra sina golfbagar själva. Jag var bara med för promenadens skull. Men jag är inte längre rädd för att göra bort mig, så kanske provar jag moderatbandy någon gång, bara för att.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Man ska ta till alla tillfällen att röra sig och framför allt komma UT.. och i solen dessutom vilket jag räknade med att det var... =)

~Sol~ sa...

Jag älskar att vara ute. Min absoluta favorit är att vara i en båt, kasta eller meta efter fisk och inte säga ett ord till sällskapet på flera timmar. DET är himmelriket på jorden, oavsett vad Jehovas vill tro. =D

Alex sa...

Golf är moderat-bandy. Jag har aldrig förstått den s k sporten.

Alex sa...

Läste moderatbandy och skrev det också men menade krocket för vuxna.

~Sol~ sa...

Alex - Skönt att det är fler som gör sådana saker. =D

Men du har samma inställning som jag. Men eftersom jag inte provat kan jag bara säga att det verkar vara ett stort slöseri på tid. Men kanske provar jag någon gång och då lovar jag att tala om ifall om det verkligen är det eller inte. =D

Kram