måndag 14 juni 2010

Får man ge bort dem?


Åh, så otroligt trött man kan bli på truliga tonåringar. Det spelar ingen roll vad man gör, de har alltid något att gnälla över.De har allt de någonsin kan behöva och ändå gnäller de som om de vore både andligt och materialistiskt fattigare än de som förr bodde i fattigstugorna. Bootcamp är ett koncept som börjar låta som ett bra alternativ just nu. Jag kan se det framför mig...

Tänk er ett läger mitt ute i ingenting där tonåringarna tvingas bo i tält, inte har elektricitet, ingen täckning på mobilen och måste fånga en del av maten själva om de inte vill livnära sig på det de odlar.


Lägg sedan till några bad ass lägerledare som tvingar dem att kliva upp tidigt på mornarna, tvingar dem sköta sina odlingar, sin jakt, att tvätta kläder, hålla ordning och att samarbeta utan att acceptera något gnäll från de små raringarna.


Jo, det känns som ett alternativ. Finns det något sådant i Sverige?

2 kommentarer:

*annorlunda mamma* sa...

Nej, jag tror inte att det finns här.. Det finns ju i USA BootCamps dit föräldrar kan skicka sina stökiga/jobbiga/lata tonåringar..

Men det kommer nog hit också.. Men då kanske dina tonåringar är för stora för det...

~Sol~ sa...

Jo, de är nog för stora för det när det äntligen kommer hit. Men kanske kan de användas som avskräckande exempel? "Titta ungar. Så där blir ni om ni inte skärper er." ;)